قیمت زرشک – فروش زرشک – خرید زرشک صادراتی
آنچه در این مقاله میخوانید .....
زرشک قرمز محصول خراسان جنوبیزرشک مرغوب ایرانیقیمت زرشکقیمت زرشک پفکیزرشک صادراتیخرید زرشک صادراتی فروش زرشک صادراتیمصرف خوراکی زرشکقیمت زرشک – فروش زرشک – خرید زرشک و کشمش ۱۰ کیلویی سه موضوع مهم و اصلی در تجارت زرشک می باشد. اگر از یک کشاورز بپرسیم دغدغه اش طبیعتا قیمت و فروش زرشک است این در حالیست که دغدغه یک تاجر خرید زرشک و قیمت زرشک است. از این رو بسته به این که تاجر باشیم، بنکدار باشیم یا کشاورز، دغدغه های ما بیشتر یک تا دو تا از سه موضوع قیمت، خرید یا فروش زرشک است. اگر از کشاورزان که فروشنده اصلی و ابتدای زرشک هستند، بگذریم بقیه زنجیره ها تا رسیدن جنس به دست مشتری نهایی واسطه می باشند که بسیاری از ان ها واسطه های ضروری نیز هستند. با این تعریف حتی کارخانه داری که زرشک را بسته بندی و به سوپر مارکت ها عرضه میکند نیز یک واسطه است. اما واسطه ای است که غیر قابل حذف است. آن چه برای ثابت نگه داشتن و همچنین پایین نگه داشتن قیمت زرشک اهمیت دارد، حذف واسطه های غیر ضروری است. قیمت زرشک بیشتر از هر چیزی به کیفیت و نوع ان بستگی دارد. برای مثال در مساله قیمت دادن برای زرشک خشک، اینکه زرشک دانه اناری باشد یا پفکی قیمت ها متفاوت خواهد بود. در مورد زرشک ارگانیک بشنوید!
- زرشک محصول خراسان جنوبی
- مزایا و خواص آب زرشک
- خواص عناب
- خواص زعفران
- قیمت زرشک
- خرید زرشک صادراتی
- فروش زرشک صادراتی
زرشک قرمز محصول خراسان جنوبی
زرشک و کشمش امروز کاشمر از کهنترین محصولات کشاورزی ایران است. با وجود سابقه کشت و پرورش زرشک، این محصول در قیاس با محصولات کشاورزی دیگر، از تکنولوژی مدرن کمترین بهره را گرفته و پرورشش بیشتر بر تجربه بومیان منطقه استوار بوده است. البته تجربه بومی میتواند پایهای بسیار مطمئن و قابل اتکا در تولید و پرورش زرشک باشد که با بررسیهای علمی به ابزاری نیرومند برای رشد کمی و کیفی تولید زرشک در ایران تبدیل خواهد شد.
تجربه بومی در تلفیق با فناوری و روشهای مدرن و صنعتی میتواند بسیاری از مسائل را حل کند و پیشنهادات جدیدی برای راهکارهای آینده در زمینه گسترش تولید و صادرات زرشک ارائه دهد. برای بهبود وضعیت تولید زرشک به تحقیقات پردامنهای نیاز است که تاکنون مؤسسات تحقیقاتی از این امر غافل بودهاند و توجه لازم و کافی را مبذول نداشتهاند. درحالیکه زرشک با توجه به کشت انبوه آن در ایران و موقعیت خاص ایران در پرورش زرشک و زعفران و عناب میتواند نقش بسیار مؤثری در اقتصاد کشور داشته باشد. میتوان با برنامهریزیهای درست درمورد این محصول به توسعه اقتصادی مطلوبی برای منطقه خراسان جنوبی امیدوار بود. چرا که تعداد زیادی از کشاورزان خراسان جنوبی به کشت و پرورش زرشک مشغول هستند و درآمد خود را از این راه کسب میکنند. عدم توجه به بهرهوری مناسب از امکانات و ظرفیتهای تولید زرشک و نبود اطلاعات و آموزشهای لازم در مراحل مختلف تولید و آبیاری و جلوگیری از تشکیل ضایعات، درآمد حاصل از این محصول و همچنین محصولات بومی دیگر چون زعفران و عناب را به حداقل رسانده است. این ضایعه بررسیهای اقتصادی و پژوهشهای علمی دقیق و مطمئنی را میطلبد که مسؤولین مرتبط را مخاطب قرار میدهد. زرشک در مقایسه با زعفران سهم اندکی در سرمایهگذاری برای معرفی و عرضه در سطح جهانی داشته است.
تاریخ کشت زرشک و زعفران و برآورد داد و ستد آنها نشان میدهد انرژی و همتی که از دیرباز در معرفی و شناسایی زعفران صورت میگرفته، درمورد زرشک مبذول نشده است. زعفران از زمانهای قدیم توسط بازرگانان به نقاط مختلف آسیا و اروپای شرقی فرستاده میشد و همگان با خواص خوراکی، درمانی و رنگرزی آن آشنا بودند. اما زرشک تنها در چارچوب مصارف بومی و میهنی مطرح شده است و با وجود کارکرد متنوعی که داشته، به دیگر نقاط جهان منتقل نشده است. فرهنگ خوراکی استفاده از زرشک برای انتقال به سرزمینهای دیگر ظرفیت زیادی دارد که میتواند بر رشد و توسعه تولید و صادرات زرشک تأثیر مستقیم بگذارد.
در رابطه با اصلاح و بهبود ژنتیکی میوه زرشک باید تحقیقات وسیعی صورت گیرد تا با تشخیص انواع زرشک که در شیوه پیوند زدن میتوانند با هم به کیفیتهای برتری برسند، محصول زرشک در آینده به سطح مطلوبتری دست یابد. جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با تأسیس مرکز پژوهشهای علمی_کاربردی درمورد مراحل و مسائل مختلف مربوط به زرشک در هدفگذاری و برنامهریزی برای رفع مشکلات و کمبودها رکنی اساسی خواهد بود. با توجه به مصارف درمانی بسیار زیادی که اجزای زرشک از ریشه و ساقه گرفته تا میوه و برگ ایجاد میکنند، احداث مرکز تحقیقاتی گستردهای که بر بهسازی و تصحیح مراحل تولید و فرآوری زرشک به خصوص زرشک بدون دانه تمرکز داشته باشد واجب است. تشکیل مراکز آموزش تخصصی رایگان و دفاتر خبرگزاری متمرکز در زمینه زرشک میتواند در فهرست فعالیتهای مربوط به این تحقیقات از زمینههای تولید و فرآوری گرفته تا اشتغال و فناوری قرار گیرد. در حال حاضر محصول زرشک خراسان جنوبی به کشورهایی از جمله استرالیا، آلمان، هلند، امارات متحده عربی، آمریکا و اتریش صادر میشود. خراسان جنوبی بیشتر از ۹۸ درصد زرشک ایران را تولید میکند و جمعیت زیادی از ساکنان این استان در بخشهای کاشت و داشت و برداشت زرشک مشغول به کار هستند. خراسان جنوبی از مراکز مهم تولید زعفران، زرشک و عناب در ایران است.
حمل و نقل بار زرشک و زعفران باید مصون از صدمات مکانیکی و آلودگی باشد. زرشک و زعفران به خاطر ظرافت و آسیبپذیری و حساسیت بافتشان، هنگام انتقال به مقصد در معرض خطرات مختلفی قرار دارند. فشار و تورم بار و حجم بالای درون بستهبندیها و کوت کردن میزان زیادی از بستههای این محصولات میتواند کیفیت آنها را خدشهدار کند. در مورد چیدن زرشک بشنوید!
تولید بالای محصولات زرشک و عناب و زعفران در خراسان جنوبی و اشتغال جمعیت زیادی از مردم این مناطق به پرورش این محصولات ایجاب میکند بعضی از خواص و فواید بسیار زیاد این محصولات را برشمریم.
خواص زرشک ( خواص آب زرشک):
آب زرشک خواص درمانی بسیاری دارد. آب زرشک در تقویت سیستم ایمنی بدن و تصفیه خون نقش مهمی بازی میکند. آب زرشک محتوی میزان زیادی ویتامین ث است و فشار و قند خون را تنظیم میکند. همچنین آب زرشک چربی خون و اوره را پایین میآورد و کبد و کلیه را پاکیزه میسازد. سیستم هضم غذا را تقویت میکند و در دفع سنگ کیسه صفرا و رفع تشنگی مفرط مفید است. آب زرشک بیماریهای مربوط به زبان و دهان را برطرف میکند و پوست را نیز روشن میگرداند.
خواص عناب
تاریخ کشت عناب به ۴۰۰۰ سال پیش برمیگردد. چین اولین خاستگاه این میوه پرخاصیت بود و طبیبان سنتی از این میوه در درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکردند. در حال حاضر عناب به غیر از چین در قسمتهایی از اروپا و جنوب کشور آمریکا نیز رشد میکند. عناب سرشار از کربوهیدرات و آنتی اکسیدانهای طبیعی است و دارای مواد معدنی و ویتامینهای زیادی از جمله ویتامین ث، ویتامین آ، پتاسیم، فسفر، کلسیم، سدیم و آهن میباشد. البته به علت مزاجها و طبعهای مختلف، استفاده دارویی از عناب باید با مشورت پزشک انجام شود. میوه عناب از رشد تومورهای سرطانی و فراموشی جلوگیری میکند و باعث کاهش فشار روده هنگام اسهال و به طور کلی دفع میگردد. خواص ضد افسردگی و ضد اضطراب دمنوش عناب نیز اثبات شده است. برای رفع سنگ مثانه و سنگ کیسه صفرا نیز به همراه عرق بیدمشک و کاسنی بسیار مفید میباشد. اثر ضد یبوست دارد و به هضم غذا کمک میکند. اثرات درمانی عناب در بیماریهایی چون آسم و سرماخوردگی نیز بارز است. عناب از دندانها در مقابل پوسیدگی محافظت میکند. در زمان بارداری مصرف عناب به تقویت جنین و پیشگیری از تهوع کمک میکند. هسته عناب همچنین خوابآور است. البته باید توجه داشت که عناب به دلیل خاصیت افزایندگی ویتامین k در بدن باعث غلظت خون میشود و بنابراین مصرف آن برای افراد با سابقه غلظت خون بالا توصیه نمیشود.
خواص زعفران
به دلیل رواج مصرف خوراکی زعفران، خواص آن در زمینه سلامتی و درمان بر همگان آشکار است. مزایای این محصول گرانبها بیشمار است. در اینجا به معدودی از این خواص اشاره میکنیم. زعفران در بهسازی سیستم تنفسی و گوارشی، منظم کردن ساعات خواب و کاهش درد و خونریزی و قوت بخشیدن به دستگاه قلب و عروق، سرعت بخشیدن به گردش خون و جلوگیری از قند خون و تقویت استخوان و سیستم ایمنی بدن بسیار تأثیرگذار است.
زعفران درواقع با افزایش میزان آهن بدن، گلبولهای قرمز را افزایش میدهد و باعث میشود اکسیژن بیشتری به اندامهای بدن برسد و به این ترتیب از قلب و سیستم گردش خون نیز محافظت میکند. یکی از ویژگیهای مهم زعفران که مشهور خاص و عام است خاصیت ضد اظراب و ضد افسردگی زعفران در صورت تداوم مصرف آن است که روحیه افراد مبتلا به افسردگی ملایم را به طرز محسوسی بهبود میبخشد. قبل از خواندن ادامه مقاله به پادکست زیر در مورد نحوه تشخیص زرشک مرغوب گوش دهید!
زرشک مرغوب ایرانی
مرغوبترین زرشک ایرانی در قائنات به عمل میآید که کیفیت بسیار مطلوبی دارد و از هر نظر مایه رضایت مشتریان داخلی و خارجی میباشد. عوامل زیادی چون مکان رشد زرشک و خاک و آب و هوای مناسب در شکل گیری این زرشک مرغوب مؤثر هستند. اگر به دنبال خرید زرشک تازه هستید باید به رنگ میوه زرشک عنایت داشته باشید. رنگ زرشک تازه قرمز شفاف است و هر چه از زمان برداشت زرشک بیشتر بگذرد رنگ آن به قرمز تیره میگراید. برای حفظ رنگ روشن و زیبای زرشک معمولا آن را در فریزر میگذارند. زرشک پفکی به خاطر طعم و رنگ عالی اش به صورت مزه و چاشنی در کنار غذاهای دیگر نیز مصرف میشود. زرشک در بسته بندیها و برندهای گوناگونی به مشتریان عرضه میشود که بعضی معروفتر و در ربودن گوی سبقت از همتایان خود نزد مشتریان موفق تر هستند. قیمت زرشک در بسته بندی این برندها با توجه به نوع زرشک، نوع بسته بندی و وزن زرشک متفاوت است. برای تهیه بعضی از فراورده های زرشک چون مربا، لواشک، مارمالاد و ترشی از میوه نیمه رسیده زرشک استفاده میکنند.
قیمت زرشک
چگونه بهترین زرشک را با کمترین قیمت تهیه کنیم؟ چگونه از جنس انواع زرشک مطلع شویم؟ چگونه نیاز هر روزه خود را به زرشک به بهترین وجه برطرف کنیم؟ چگونه مطمئن شویم گزینه مورد نظر بهترین انتخاب ممکن است؟ اینها سؤالاتی است که جسته و گریخته توسط صاحبان مشاغلی چون رستورانداری، هتلداری، سرآشپزی، آشپزخانهداری، و غیره میتواند مطرح شود. نگرانیها و دغدغههای خریداران جنبههای متفاوتی را شامل میشود که به بسیاری از انها در مقالات پیشین پرداختهایم. تجزیه و تحلیل زیربنایی مراحل و روند مسیر تولید تا مصرف زرشک بسیاری از خلأها را پر میکند و بر نقاط تیره و تار این تجارت نور میافشاند.
خریداران عمده همیشه مترصد فرصتهایی هستند که بتوانند بهترین نوع زرشک را با قیمت مناسب و صرف زمان حداقلی برای مصارف ماهانه خود تهیه کنند و از روند خریداری خود اطمینان خاطر حاصل کنند. خرید زرشک در وزن و حجم بالا از نیازهای ضروری چنین مشاغلی است. قیمت زرشک زمانی به میزان منصفانه و رضایتبخش خود نزدیک میشود که بتوان زرشک زیرتالاری مرغوبی تهیه کرد. زرشک زیرتالاری از مخلوط دو نوع زرشک دانه اناری و زرشک پفکی شکل میگیرد. معمولا این دو نوع زرشک به مقدار مساوی با هم تلفیق می شوند و در صورتی که مقدار زرشک پفکی نسبت به زرشک دانه اناری بیشتر باشد، به زرشک زیرتالاری مرغوبتری دست پیدا میکنیم. این امر باعث میشود که به قیمتی بسیار پایینتر از قیمت زرشک پفکی برسیم و در عین حال کیفیت محصول نیز تا حد قابل قبولی حفظ شود. درواقع دو ویژگی قیمت مناسب و محصول مرغوب دلایلی هستند که خریداران به واسطه آن زرشک زیرتالاری را به زرشک پفکی ترجیح میدهند. زرشک زیرتالاری را در تهران و شهرهای خراسان جنوبی راحتتر میتوان تهیه کرد. خراسان جنوبی مرکز تولید انواع زرشک است و به عنوان مبدأ این محصول، امکانات بیشتری برای انتقال هر چه بهتر زرشک به مشتریان در اختیار دارد. بازارهای تهران نیز به دلیل مرکزیت جغرافیایی و دسترسی بیشتر و اقبال مشتریان، وضعیت بهتری در ارائه زرشک مرغوب و ارزان دارند. برای اطلاع از قیمت زرشک مرغوب با ما در ارتباط باشید!
خراسان جنوبی به عنوان مهمترین منطقه در تولید انواع زرشک از جمله زرشک بی دانه در ایران شناخته میشود. زرشک محصولی است که در قسمتهایی از خراسان جنوبی و خراسان رضوی مهمترین میوه را در اختیار کشاورزان زحمتکش این مناطق قرار میدهد. درواقع شهرهای بیرجند، قائن، زهان، زیرکوه و درمیان شهرهای مهمی هستند که زرشک مورد نیاز ایران و حتی جهان را در خاک پربرکت و حاصلخیز خود پرورش میدهند. برای اطلاع از فراز و فرود قیمت انواع زرشک از جمله زرشک بیرجند با مراکز اینترنتی مربوطه تماس بگیرید. قیمت روز زرشک در ۲۱ مهرماه ۹۸ به شرح زیر در جدول آمده است.
قیمت امروز زرشک ۲۱ مهر (بیست و یکم مهرماه – October 12 ) به شرح زیر است:
نوع زرشک | قیمت روز زرشک |
زرشک پفکی | ۷۴۰۰۰ تومان |
زرشک پفکی درجه یک صادراتی | ۷۹۰۰۰ تومان |
زرشک دانه اناری ۹۷ | ۶۲۰۰۰ تومان |
زرشک سیاه خشک | ۴۵۰۰۰ تومان |
زرشک تازه دان شده | ۲۶۰۰۰ تومان |
زرشک تازه با شاخه | ۱۵۰۰۰ تومان |
زرشک دانه اناری ۹۸ | ۶۵۰۰۰ تومان |
زرشک سیاه خشک | ۴۵۰۰۰ تومان |
قیمت زرشک پفکی
زرشک پفکی اعلاترین جنس زرشک است. صادرات زرشک نیز بر زرشک پفکی متمرکز است. زرشک پفکی به شیوهای متفاوت با زرشک دانه اناری خشک میشود و پروسه خشک کردن آن مدت زمان زیادتری طول میکشد و حساسیت ویژهای میطلبد که به تبع آن باعث بالا رفتن کیفیت و قیمت زرشک پفکی نسبت به انواع دیگر زرشک میشود. وجه تمایز عمده زرشک پفکی و زرشک دانه اناری نیز همین شیوه خشک کردن آنها است. خشک کردن زرشک پفکی دم و دستگاه خاص خود را لازم دارد. ظرفهای غیرفلزی و مستحکم مثل سبدها یا ظرفهای مقوایی نفوذناپذیر یا ظرفهای پلاستیکی غیرقابل خمیدگی برای انتقال زرشک از محل برداشت تا مکان خشک کردن الزامی هستند تا از آسیبهای ممکن پیشگیری شود. همچنین خشک کردن زرشک پفکی نباید در آفتاب صورت بگیرد. بنابراین به کارگاهی سرپوشیده نیاز است با اتاقهایی مناسب همراه با داربستهایی چوبی برای چیدن منظم شاخه های زرشک بدون آنکه روی هم تلنبار شوند. همه این شرایط ویژه باعث میشود که خشک کردن زرشک پفکی بیشتر از دو ماه وقت بگیرد و بنابراین این همه زمان و زحمت برای خشک کردن آن باعث افزایش قیمت زرشک پفکی میشود. قیمت زرشک پفکی در بازار به عواملی چون بسته بندی و آرم کالا بستگی دارد. همان طور که انتظار داریم برای خرید کلی زرشک بهتر است زرشک فله ای را مد نظر داشته باشیم، چرا که قیمت زرشک در بسته بندی های گوناگون آن خیلی بیشتر از زرشک فله ای میباشد. زرشک را میتوانیم به طور سرراست از خود تولیدکنندگان و کشاورزان بخریم و همچنین در صورت دور بودن مسیر میتوانیم برای صرفه جویی در زمان از طریق واسطه ها زرشک مورد نیاز خود را تهیه کنیم. مسلما قیمت زرشک در صورت خرید فارغ از ترفندهای دلالان بسیار به صرفه تر است. در صورت امکان بهتر است خرید غیرمستقیم را اصلا از برنامه کاری خود حذف کنیم. قیمت زرشک پفکی در مهر ماه ۹۸ بین ۷۳،۵ هزار تومان تا ۸۰ هزار تومان بسته به نوع کیفیت متغیر است.
زرشک صادراتی
زرشک صادراتی ایران با موجه ترین کیفیت و بهترین قیمت ممکن به کشورهای دیگر جهان فرستاده میشود. زرشک صادراتی معمولا از زرشک پفکی تشکیل میشود ولی با توجه به نیاز و مورد استفاده زرشک در کشورهای مقصد میتوان از انواع دیگر زرشک برای صادرات نیز استفاده کرد. چون بعضی از کشورها بر مصارف دارویی و بهداشتی زرشک متمرکز هستند که این نوع مصرف بیشتر کشورهای مقصد را شامل میشود و بعضی بر جنبههای غذایی آن که میتواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد تکیه دارند. طبیعتا انواع گوناگون زرشک میتوانند جوابگوی نیازهای کشورهای متفاوت باشند. در ایران محصول زرشک در شرایط طبیعی عالی و بسیار مناسبی پرورش داده میشوند و اگر مسائل صنعتی، مالی و بسته بندی این محصول برطرف شود و صادرکنندگان در پروسه خرید و انتقال زرشک به خارج از کشور اختیار بیشتری داشته باشند، میتوان به اقتصاد وابسته به زرشک در سطح بالایی دل خوش کرد. پخش عمده زرشک در بازارهای داخلی و خارجی نیاز بازارها را برطرف کرده و زرشک ایرانی را به پرچمدار یکه تاز زرشک در جهان مبدل کرده است. خراسان جنوبی و به ویژه بیرجند در تولید زرشک حرف اول را میزنند و بزرگترین مبدأ صادرات زرشک میباشند.
قیمت زرشک صادراتی متغیر است. برای رسیدن به قیمتی ثابت تلاش و همت همگانی و نقش حمایتی دولت انکارناپذیر است. قیمت زرشک به محل تولید آن هم بستگی دارد. قیمت زرشک بیرجند با قیمت زرشک پفکی در مشهد فرق میکند. بیرجند علاوه بر مرکزیت تولید زرشک در بخش فراوری زرشک نیز بسیار فعال است و در زمینه زرشک پلویی تخصص دارد. هرچند قیمت زرشک با توجه به فاصله شهر عرضه کننده تا محل تولید زرشک از جایی به جایی متفاوت است اما در این میان وضعیت تهران استثنایی میباشد. تهران به دلیل مرکزیت سیاسی و تجاری و توجه ویژه ای که به ساز و کارش میشود و همچنین خرید و فروش عمده زرشک و اعتماد مشتریان به بازارهایش گاهی قیمت زرشک را در حد قیمت آن در شهر تولیدکننده حفظ میکند. زرشک تولید شده در خراسان جنوبی گاهی به تهران انتقال یافته، از آنجا به سرزمینهای دیگر صادر میشود.
خرید زرشک صادراتی
ایران سرزمینی است با منابع معدنی و طبیعی بسیار و در کنار انواع ظرفیتها و گنجینههایش محصولات کشاورزی منحصر به فردی در خاکش پرورش پیدا میکند که در جهان نظیر ندارد. از جمله این محصولات مهم زرشک و زعفران هستند. زعفران به طلای سرخ معروف است و اگر به فواید و یکه بودن خواص زرشک دقت کنیم، زرشک دست کمی از زعفران ندارد. زرشک و زعفران در ایران بهترین شرایط را برای پرورش و رشد دارا هستند و اگر در مناطق دیگری از جهان کشت شوند طعم و رنگ و عطر نمونه ایرانی را نخواهند داشت و این شاید به دلیل آب و هوای متنوع، مساحت زیاد و آفتاب گرمی باشد که در این سرزمین پرتوافکن است. زرشک میوهای با خصایل عالی است که در ایران شکوفا میشود و بهترین زمینه را برای رشد در این آب و خاک دارد. زرشک به طور گسترده تنها در ایران به عمل میآید و از ایران به جاهای دیگر دنیا صادر میشود. در میان استانهای ایران نیز خراسان جنوبی است که مأمن و وطن اصلی زرشک محسوب میشود. جایی که نود و پنج درصد محصول به دست آمده در ایران، در آن کشت میشود.
خواص خوراکی و درمانی و بهداشتی زرشک، این میوه خوش طعم و رنگ را به یکی از مهمترین میوههای به دست آمده از این مناطق تبدیل کرده است که در کنار زعفران و عناب میدرخشد. زرشک در زدودن نشانههای خستکی و کسالت و در ساختن خون نقش دارد. تأثیر شادیآفرین دارد و توانایی یادگیری و حافظه را افزایش میدهد. مزایا و فواید زرشک برای پوست و مو نیز شایان ذکر است. زرشک در گونهها و انواع مختلفی به دست میآید چون زرشک بدون دانه، زرشک پفکی، زرشک دانهاناری، زرشک سیاه، زرشک وحشی و زرشک دانهدار.
هر کدام از این انواع، خواص خود را دارند در کنار خواص مشترکی که در ذات زرشک به طور کلی وجود دارد. قیمت انواع متفاوت زرشک نیز با هم فرق میکند. در مقاله های گوناگون درمورد قیمت زرشک به اندازه کافی صحبت شده است. زرشک را میتوان هم به عنوان میوه و هم به عنوان گیاهی دارویی و درمانی شناخت و استفاده کرد. همچنین زرشک را میتوان به صورت تازه برای مصارف درمانی چون مبارزه با افسردگی و اضطراب و ایجاد نشاط و شادی یا در ساختن خون استفاده کرد و زرشک خشک نیز بیشتر در مصارف خوراکی و در غذاها کاربرد دارد و به این دلیل زرشک را خشک میکنند که ماندگاری بیشتری داشته باشد و حجم کمتری را در انتقال و صادرات اشغال کند. زرشک به دو صورت سنتی و مدرن خشک میشود. در روش سنتی میتوان به زرشک پفکی رسید که در صادرات هم نقش مهمی دارد. در روش صنعتی میتوان از خشککنهای کابینی استفاده کرد که در گرمای شصت تا هفتاد درجه سانتی گراد صورت میگیرد. در خشک کردن زرشک باید توجه کافی داشت که خواص صوری زرشک یعنی رنگ و شکل آن محفوظ بماند و تغییر چندانی نکند. معمولا بعد از خشک کردن، آن را در معرض بخار آب قرار میدهند تا به شکل اولیه خود نزدیک شود و چروکهایش گرفته شود. و با آنکه نمیتوان کاملا آن را به صورت اول بازگرداند اما به میزان قابل توجهی قابل ترمیم است. در روشهای متفاوت خشک کردن زرشک در واقع دو اتفاق رخ میدهد. یکی گرم کردن و حرارت دادن است و دیگری کشیدن رطوبت موجود در حبههای زرشک. خشک کردن جلو ایجاد میکروبها و همچنین فعل و انفعالات شیمیایی مضر و مخرب را سد میکند و محصولی قابل مصرف با کیفیت خوب و ماندگاری بالا ارائه میدهد. خشککنهای هوایی که در آنها از ورود هوای داغ به محفظه حاوی زرشک استفاده میشود شامل سیستم دمنده و مجراهایی به شکل لوله هستند تا امکان بروز هوای داغ را در اطراف زرشک ایجاد کنند.
زرشک صادراتی با معیارهایی سنجیده میشود که کیفیت و قیمت آن را دربرمیگیرد. حبههای زرشک صادراتی معمولا سایز بزرگتری دارند، کل بار زرشک از نظر رنگ و سایز و شکل آن یکدست و یکنواخت است، زرشک صادراتی همچنین خالص است و با زرشک دانه اناری مخلوط نمیشود و رنگ قرمز قشنگی دارد. زرشک صادراتی با قیمتهای متفاوتی صادر میشود که به نوع زرشک و نحوه خشک کردن آن بستگی دارد. صادرکنندگان اگر در نیمه دوم سال به خرید زرشک صادراتی اقدام شود در صرف هزینه با صرفه جویی قابل توجهی همراه خواهند بود. زرشک صادراتی با مناسبترین قیمتها در بازارهای داخلی ایران خریداری میشوند. در حال حاضر زرشک به کشورهای متفاوتی صادر میشود. بیشتر کشورهای مقصد در مجاورت خلیج فارس یا در اروپا و قاره آمریکا قرار دارند. برای خرید زرشک صادراتی با شماره زیر تماس بگیرید!
فروش زرشک صادراتی
زرشک صادراتی در ایران بیشتر در استان خراسان جنوبی به فروش میرسد. انواع مختلفی از زرشک اعلا در این استان به عنوان زرشک صادراتی ارائه میشوند. مثلا زرشک بیرجند یا زرشک قائنات و تبعا قیمت زرشک در محل تولید آن ارزانتر از جاهای دیگر است. مبدأ صادرات زرشک اغلب استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی است. با شرایط ویژهای که اقتصاد ایران را درگیر کرده است و نوسانات همیشگی و عدم ثبات قیمت و تحریمها، زرشک مدام به قیمتهای متفاوتی خرید و فروش میشود. بنابراین بهترین پیشنهاد برای خرید زرشک خوب با قیمت مناسب همان شهری است که زرشک را تولید کرده است. بعضی از صادرکنندگان زرشک را از خراسان جنوبی به قیمت خیلی خوبی میخرند و بعد آن را در فرصت مناسب به کشورهای دیگر یا گاهی به شهرهای دیگر ایران صادر میکنند. فهرست اسامی بازرگانان فعال در زمینه محصولات کشاورزی از جمله زرشک و زعفران در اینترنت موجود است و میتوانیم با جستوجو در اینترنت آگاهی خود را در این زمینه افزایش داده، با گزینههای متفاوتی تماس بگیریم و بهترین انتخاب را در خرید زرشک داشته باشیم.
زرشک با قیمت پایین و کیفیت بالا فقط در خراسان جنوبی و در مشهد قابل تهیه میباشد که در این مناطق معمولا به طور مستقیم از زارعین خریداری میشود و واسطهها و میانجیها حذف میشوند و همچنین باعث میشود که قیمت زرشک به پایینترین حد خود برسد.
باکیفیتترین نوع زرشک در قائنات و بیرجند و مشهد خریداری میشود که ارزانترین زرشک نیز میباشد. فهرست عمده فروشان و بازرگانان را با جستوجو در گوگل میتوانید پیدا کنید و با آنها تماس بگیرید.
زعفران و زرشک و عناب به طور طبیعی از زمانهای قدیم در ایران به عمل میآمدند و بعدها توسط کشاورزان به روشهای تجربی پرورش داده شدند و در انحصار ایران بودند. اما متأسفانه انحصار تولید و پرورش زعفران از دست ایران خارج شد و بسیاری از سرزمینهای دیگر به کشت و پرورش زعفران روی آوردند. مثلا افغانستان که توانست از پیاز زعفران ایرانی به محصول قابل قبولی از زعفران دست بیابد تا اندازه زیادی جایگاه صادراتی ایران را در جهان اشغال کرد و تا آنجا پیش رفت که کوشید زعفران را به عنوان محصولی بومی افغانستان در سازمانهای جهانی ثبت کند. اما درمورد تولید زرشک، ایران هنوز یکه تاز است و رقیبی پیدا نکرده است و این امتیاز میتواند برای صادرات زرشک در سطح جهانی موقعیت برجسته ای ایجاد کند که در اقتصاد ایران نقش بزرگی داشته باشد.
ما باید تلاش کنیم که انحصار تولید زرشک برای ایران باقی بماند و تولید کمی و کیفی زرشک روز به روز بیشتر شود. این چشم انداز جز با همکاری و مشارکت و عزم ملی به وقوع نمیپیوندد. ملت و دولت باید برای نائل آمدن به جایگاه ایدئال جهانی دست به دست هم بدهند و نواقص را برطرف کنند و زرشک را به بازارهای جهانی به بهترین وجهی معرفی کنند طوری که خواص خوراکی و مصارف غذایی آن نیز در کنار مصارف بهداشتی و درمانی مورد توجه قرار بگیرد. برای رسیدن به این هدف بزرگ، سرمایهگذاری بالایی لازم است که دولت باید برای رفع نگرانی ها و مشکلات پیش رو اقدام جدی داشته باشد و دست صادرکنندگان را در این زمینه باز بگذارد و خود به مانعی در سر راه صادرکنندگان قدیمی و جدی تبدیل نشود. برای رسیدن به تراز بالایی از کیفیت و بسته بندی و شیوههای انتقال باید پارامترهای زیادی در نظر گرفته شود. در زرشک اعلا و صادراتی نباید ایراد و نواقص ظاهری وجود داشته باشد و این مهم بدون یک بازرسی و مدیریت نهایی امکان پذیر نیست. بررسی ویژه در مراحل پایانی معمولا توسط افراد واجد شرایط و بدون استفاده از دستگاه و ماشین صورت میگیرد و بنابراین وقت و هزینه زیادی لازم دارد که در قیمت محصول نهایی مؤثر است. زرشک اعلای پفکی معمولا بهترین نوع زرشک است که در صادرات حرف اول را میزند و به دلیل همین بازنگری نهایی، قیمت آن گاهی تا ۲ هزار تومان از محصول پیشین گرانتر میشود.
برای خرید و فروش و مشورت درمورد انواع زرشک و فراوردههای آن مانند مربای زرشک، کنسانتره، آب زرشک، لواشک و غیره با ما از طریق تماس تلفنی و کانال تلگرام و اینستاگرام در ارتباط باشید.
مصرف خوراکی زرشک
زرشک به خاطر رنگ و طعم ترش خود هواداران زیادی در ایران دارد. زرشک پلو یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در آن زرشک و مرغ و برنج در ترکیبی زیبا و لذیذ بر سر سفره های رسمی و غیر رسمی ایرانیان قرار میگیرد. این غذا آن قدر لذیذ و خواستنی است که تصور خارجیها درحالیکه اصلا چنین غذایی را ندیده و نچشیده باشند برای یک ایرانی باورنکردنی است. چرا که ایشان به زعم او یکی از بهترین غذاها و تیستهای دنیا را از دست داده اند. ویژگی های بی نظیر زرشک در کنار زعفران غذای کامل و بی نقصی میسازد که گذشتن از آن در اراده هیچ ایرانی نیست. زرشک علاوه بر زرشک پلو در غذاهایی مانند ته چین، کوکو، و دلمه استفاده میشود و همچنین به عنوان چاشنی و مزه در کنار غذاهای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از زرشک در دوا و درمان بسیاری از ناراحتیها و بیماریها نیز از دیرباز رایج بوده و بسیاری از بومیان روستاها با چنین مصارفی آشنا و مأنوس هستند. زرشک مزاجی سرد و خشک دارد و در پزشکی باستانی از آن برای تصفیه خون و مبارزه با مشکلات صفرا و برطرف کردن تشنگی شدید و کم کردن گرمای معده استفاده میشد. اما برخلاف میوه زرشک، ریشه آن مزاج گرم و خشک دارد و تب را پایین میآورد.
- تبلیغات:
- سنت آشپزی نقش مهمی حبوبات در حاکمیت غذای سیاه
- نحوه تهیه مواد اولیه پلاستیک و نحوه بسته بندی
- لوبیا در حبوبات از ارزش غذایی بالایی برخوردار است
- محتوای مغذی غنی خرما برای سلامتی