فروش زرشک در تهران | پفکی صادراتی | دانه اناری درجه یک
آنچه در این مقاله میخوانید .....
تشخیص زرشک درجه یکخرید زرشک اعلاراه های خرید زرشکخرید اینترنتی زرشکمحل فروش زرشک در تهرانزرشک پفکی چیست؟ زرشک دانه اناری چیست؟قیمت زرشک ۹۸ در بازار تهرانقیمت روز زرشک پفکیآیا زرشک برای بارداری مضر است؟بسته بندی زرشکارزيابی محیط بسته بندی بر خواص کیفی زرشکقیمت زرشک بسته بندی شدهدر مورد بازار های سنتی فروش زرشک و کشمش بیدانه آفتابی در تهران پیشتر صحبت شده است. در اینجا دوباره به این موضوع و همچنین خرید اینترنتی زرشک می پردازیم. همچنین به قیمت زرشک پفکی صادراتی (puffy Barberry for export)و زرشک دانه اناری درجه یک (Anari barberry class I) جهت صادرات و مصرف داخل نیز اشاره ای می کنیم.
در این مقاله به موضوعات زیر می پردازیم:
- راه های تشخیص زرشک درجه یک از یک زرشک نامرغوب
- خرید زرشک اعلا
- راه های خرید زرشک از جمله خرید اینترنتی زرشک
- محل فروش زرشک در تهران
- تفاوت زرشک دانه و زرشک پفکی
- بررسی قیمت زرشک در سال ۹۸
- قیمت روز زرشک پفکی در بازار مشهد و تهران
- به این سوال نیز پاسخ می دهیم که آیا زرشک برای زنان باردار مضر است؟
- در بخش آخر به طور مفصل می پردازیم به بسته بندی زرشک و کشمش پلویی تاکستان که این بخش نتایج حاصل از یک ریسرچ علمی را بیان می کند. در نهایت قیمت زرشک بسته بندی شده را نیز مورد کنکاش قرار می دهیم.
تشخیص زرشک درجه یک
- ارزیابی حسی
شامل ارزیابی مجموعهای از عواملی است که به وسیله حواس پنجگانه انسان قابل تشخیص میباشد، مثلا در زمان خوردن و آشامیدن احساسهای مختلفی که به دست میآید، مجموعهای از فعل و انفعالات پیچیده فیزیولوژیکی و روانی میباشد( سرداراوغلو و آزسومر، ۲۰۰۳). در این تحقیق ارزیابی حسّی با روش درجهبندی انجام شد. از این روش میتوان در مواردی که محرکها زیاد هستند استفاده نمود زیرا عمل قضاوت آن دقیقتر است. جهت انجام آزمون موادغذایی مورد ارزیابی را اوّل به دقت مشاهدهکرده، بوییده، سپس مقداری از آن را به خوبی در داخل دهان جویده و بین دندانها، زبان، و سقف دهان مزمزه میکنیم. بعد از اتمام کار آن را از دهان خارج کرده دهان را با آب ولرم شستشو داده و آزمون بعدی را تکرار مینماییم. موارد استفاده از مقیاس درجهبندی ارزیابی میزان ارجحیت یا احساس دوست داشتن یا دوست نداشتن در ارزیابها یا مصرفکنندگان، ارزیابی عوامل حسّی مانند بافت، وضعیت ظاهری، طعم، غلظت موثر در میزان لذّتبخشی یا کیفیت یک فراورده یا ارزیابی درجه شدت و ضعف عامل حسّی و وصفی مانند شیرینی، سختی، رنگ، و نرمی میباشد. جهت انجام آزمون ۱۰ گرم از نمونه را در ظرف یک بار مصرف ریخته و آنها را در اختیار ۹ نفر از افراد عادی قرار دادیم تا بر اساس روش آزمون پنج نقطهای هدونیک به هر نمونه براساس هر یک از ویژگیهای عطر، طعم، رنگ، بافت و نیزپذیرش کلی، امتیازی بین ۱ تا ۵ داده شود ارزیابی در دمای اتاق و زیر تابش نور فلورسنت انجام شد. بهمنظور افزایش دقت چشایی قبل از شروع ارزیابی از ارزیابها خواسته شد که دهان خود را با آب شستشو دهند. (۱۷-MarkaKis , P. (1982). Anthocyanins as food colors . Academic. Press. London. ).
- علاوه بر آنچه در بالا گفته شد یک محموله زرشک باید از لحاظ ظاهری یک سری مشخصات داشته باشد که در زیر به آن ها می پردازیم.
- زرشک درجه یک دانه هایش درشت است. اگر زرشک پفکی درجه یک خریداری می کنیم نباید در آن مخلوط دانه اناری باشد.
- زرشک اعلا و درجه یک مانده و کهنه نیست. حداکثر زمان برای نگهداری زرشک یک سال است. البته اگر شرایط نگهداری آن ایده ال باشد شاید بیشتر از یکسال و حتی تا دو سال هم قابل نگهداری و استفاده باشد اما نه به عنوان زرشک درجه یک. زرشک بعد از یکسال شروع به تغییر رنگ و مزه می دهد.
- محموله زرشک درجه یک پفکی یکدست است. دانه های آن یکدست درشت و پفکی هستند.
- رطوبت زرشک درجه یک نه زیاد و نه کم است. اگر رطوبت از حدی بیشتر باشد، زرشک کپک می زند و اگر خیلی کم باشد شکننده است.
- در فراوری زرشک کمی روغن استفاده می شود. این مقدار باید بسیار بسیار کم باشد.
- محموله زرشک درجه یک چه از نوع زرشک پفکی و چه از نوع زرشک دانه اناری باید عاری و بری از مواد خارجی چون سنگریزه، شن، خاک، دم زرشک، شاخ و برگ و غیره باشد.
همچنین به پادکست زیر گوش دهید تا بتوانید یک زرشک مرغوب و درجه یک را از یک محموله زرشک نامرغوب تشخیص دهید.
خرید زرشک اعلا
در بالا راه های تشخیص زرشک اعلا و درجه یک را به طور مفصل توضیح دادیم. در خرید زرشک اعلا دقت کنید که محموله زرشک رنگ مناسب داشته باشد. بوری دانه های زرشک یک نقطه منفی در محموله زرشک است. از جمله موارد دیگری که باید در خرید زرشک اعلا دقت داشت دانه های له شده و نارس است. در برخی از کارتن های زرشک خاکستر و مواد خارجی یافت می شود. برخی اوقات بعضی از فروشندگان متقلب برای افزایش وزن زرشک به آن آب زیاد اسپری می کنند. به همه این عوامل و نکته ها در خرید زرشک توجه داشته باشید.
راه های خرید زرشک
- خرید زرشک بسته بندی شده از فروشگاههای فعال آنلاین – برای خرید خانگی و جزیی زرشک
- کشاورزان و باغدارن زرشک در خراسان جنوبی – برای خرید عمده زرشک
- شرکت های کشت و صنعت و بازرگانی – برای مقاصد صادراتی
- خرید از بازار های فروش خشکبار و زرشک همانند خرید زرشک از بازار تهران و مشهد – جهت مقاصد بنکداری و مصارفی مانند رستوران ها
- خرید اینترنتی زرشک و رجوع به فروشگاه های انلاین – در بخش بعد به خرید اینترنتی زرشک می پردازیم و اهمیت اینترنت در تجارت امروزه را یاداور می شویم.
خرید اینترنتی زرشک
امروزه با ضریب نفوذ بالای اینترنت، حتی دور افتاده ترین نقاط ایران و دنیا نیز به اینترنت دسترسی دارند. از این رو مردمان قرن ۲۱ متفاوت از قرون پیشتر زندگی می کنند. امروزه زندگی مردم چنان به اینترنت گره خورده است که دیگر زندگی بدون اینترنت برای اکثریت مردم امکان پذیر نیست. اگر به برخی سرچ هایی که مردم در شاهراه گوگل انجام می دهند دقت کرده باشید به نتایج جالبی می رسید. شاید تصور سرچ های زیر زمانی برای مردم دور از ذهن بود. به مثال های زیر دقت کنید:
- فروش نهال زرشک در تهران
- لیست قیمت انواع نهال
- خرید نهال زرشک
- قیمت نهال پسته
- فروش نهال گل محمدی
- قیمت نهال انار
- نهال گردو خوشه ای
- خرید اینترنتی بونسای
- خرید اینترنتی زرشک
- فروش نهال پسته پیوندی
- قوانین صادرات زعفران
- فروش نهال عناب
- محل فروش نهال زرشک در تهران
این ها نمونه ای از سرچ ها هستند که اتفاقا در ارتباط با موضوع زرشک نیز آمده اند. هر چند ممکن است بین فروش نهال گل محمدی و زرشک رابطه ای نباشد. اما به هر حال جالب است که امروزه مردم نه تنها مواد غذایی و پوشاک و تاکسی و رستوران را در اینترنت جستجو می کنند، بلکه در اینترنت حتی به دنبال قیمت پیاز زعفران، خرید اینترنتی بونسای، بهترین نهال گردو و هزاران هزار موضوع دیگر در اینترنتند. فروش و خرید اینترنتی زرشک نیز در این بین جایگاه خود را کم کم پیدا کرده است. برخی در اینترنت به دنبال خرید جزیی زرشک و زرشک بسته بندی شده هستند که معمولا در فروشگاه ها ی اینترنتی مواد غذایی همچون فروشگاه اینترنتی دیجی کالا، فروشگاه اینترنتی شهروند، اکالا و هزاران فروشگاه دیگری که امروزه ناشناس هستند پیدا می کنند.
برخی دیگر از خریداران آنلاین زرشک، تاجران هستند. بخصوص تاجرانی که به تازگی وارد تجارت زرشک شده اند. این گروه برای تامین و خرید عمده زرشک خود جهت صادرات یا امور کارخانجات و داخلی به دنبال تامین کنندگان امن می گردند. یک راه پیدا کردن تامین کنندگان اینترنت است.
محل فروش زرشک در تهران
در بالا به طور کلی در مورد راه های خرید زرشک را برای خرید عمده زرشک و خرید جزیی زرشک ذکر کردیم. در اینجا به طور خاص به محل های فروش زرشک در تهران می پردازیم.
- مغازه ها و سوپر مارکت ها – خرید زرشک جزیی که معمولا در بسته های زیر ۵۰۰ گرم است. بسته بندی های کارخانه اصولا ۱۰۰ گرم، ۱۵۰ گرم، ۲۰۰ گرم، ۲۵۰ گرم و ۳۰۰ گرم است.
- بازار تجریش، بازار بزرگ تهران، میدان رازی – انبار نفت تهران ، بازار، میدان اعدام یا همان میدان محمدیه تهران، بورس خشکبار فروشی های چهارراه مولوی (برای خرید عمده زرشک پفکی در بازار تهران می توان به این بازار هم مراجعه کرد)
- خرید انلاین زرشک از فروشگاه ها و سایت های انلاین فروش مواد غذایی
- محل فروش زرشک تازه در تهران در فصل برداشت آن میوه فروشی ها و میادین میوه و تره بار است.
زرشک پفکی چیست؟ زرشک دانه اناری چیست؟
در تقسیم بندی انواع زرشک خوراکی ایران ما زرشک پفکی و زرشک دانه اناری داریم. هر دو مدل، خشک شده زرشک قرمز خراسان جنوبی می باشند و در زبان عامیانه و کوچه بازار به زرشک پلویی نیز شهرت دارند. نام های دیگر زرشک پفکی عبارتند از :
- زرشک سایه خشک – چراکه زرشک پفکی در سایه رطوبت زدایی می شود. این پروسه بسیار طولانی است و گاهی تا شش ماه نیز زمان می برد.
- زرشک مجلسی – از آنجاییکه برای تزیین غذاهای مجلسی از آن استفاده می شود به زرشک مجلسی شهرت دارد.
- در انگلیسی به زرشک پفکی puffy Barberry یا air dried Barberry می گویند.
زرشک پفکی در قیاس با زرشک دانه اناری مرغوبتر و با کیفیت تر است. قیمت زرشک پفکی از قیمت زرشک دانه اناری معمولا بالاتر است. این تفاوت قیمت گاهی به ۱۰ هزار تومان هم میرسد. زرشک دانه اناری به نام های زیر نیز شهرت دارد.
- زرشک اناری
- زرشک یاقوتی
- زرشک آفتاب خشک
- در انگلیسی به زرشک دانه اناری Anari Barberry یا Sun dried Barberry گفته می شود.
قیمت زرشک ۹۸ در بازار تهران
قیمت زرشک ۹۸ در بازار عمده فروشی تهران مانند سایر بازار های ایران دچار تحولات زیادی شدی که نابسامانی و عدم ثبات قیمت از آن جمله ان ها بود. شاید اگر روزی این شبه پیش می آمد که قیمت زرشک با قیمت ارز و خودرو گره خورده است، هیچ یک از ما باور نمی کردیم. اما قیمت زرشک ۹۷ و قیمت زرشک ۹۸ همپای قیمت دلار و خوردرو و خانه یک روند دیوانه وار و رو بی بالایی را تجربه نمود. روندی که بسیاری از صادر کنندگان که پیشاپیش پول از مشتری خود گرفته بودند اما هنوز محموله را ارسال یا خریداری نکرده بودند دچار شوک نمود. قیمت خرید عمده زرشک در بازار تهران و مشهد از آبان ماه ۹۷ تا اواسط فصل بهار ۹۸ تا سیصد درصد افزایش قیمت داشت. قیمت زرشک از خرداد ماه ۹۸ یک روند ثابتی را در پیش گرفته است و امید می رود با نزدیک شدن به فصل برداشت زرشک این روند ادامه داشته باشد یا حتی کاهشی شود.
قیمت روز زرشک پفکی
در مرداد ماه سال ۹۸ قیمت روز زرشک پفکی در بازار تهران و همچنین قیمت زرشک پفکی در بازار مشهد بین ۷۰ تا ۷۶ هزار تومان است. البته این قیمت عمده فروش زرشک می باشد. قیمت روز زرشک پفکی در بازار خرده فروشی و فله، بین ۸۸ تا ۹۵ هزار تومان می باشد.
آیا زرشک برای بارداری مضر است؟
وقتی به سرچ های گوگل توجه می شود، سوالات زیادی در مورد زرشک (Barberry or Zereshk) پرسیده می سود از جمله آن ها می توان به لیست زیر اشاره کرد:
- زرشک برای چه کسانی ضرر دارد ؟
- زرشک برای چه چیزی خوبه ؟
- چرا زرشک قرمز سیاه میشود ؟
- چرا اب زرشک کپک میزند؟
- چطور زرشک تازه را خشک کنیم ؟
و بسیاری دیگر. یکی از سوالات رایج در مورد زرشک این است که آیا زرشک برای بارداری مضر است ؟ و منجر به سقط جنین می شود؟ ما در این بخش به طور خلاصه و کلی به این سوال پاسخ می دهیم.
به طور عمومی و کلی میزان زرشکی که در غذاهایی مانند زرشک پلو با مرغ یا تهچین استفاده می شود برای زنان باردار هیچ ضرری ندارد اما اگر میزان زرشک بیش از این میزان باشد بهتر است که با احتیاط مصرف شود چراکه زرشک باعث تحریک رحم می شود. برای خردسالان نیز مصرف زیاد زرشک توصیه نمی شود.
بسته بندی زرشک
نتایج یک تحقیق در زمینه بسته بندی زرشک در زیر شرح داده شده است. در این تحقیق شیوه های مختلف بسته بندی و تاثیر ان بر ماندگاری محصول شرح داده شده است. این بخشی از تحقیقات خانم مهندس نپتون بیدلی است.
- مواد و روشها
۳۰ کیلو گرم زرشک خشک با کیفیت و رنگ خوب از شهرستان قائن تهیه گردید. فیلم پلی آمید از بازار تهیه شد.
- مواد شیمیایی
اسید کلریدریک۱/۰ نرمال – الکل- کپسول گاز ازت – بافر پتاسیمکلراید -بافر سدیماستات ـ گلیسرول – محیط کشت دیکلران گلیسیرین سلکتیو آگار.
- دستگاههای مورد استفاده
- pH متر Metrohm مدل ۶۹۱
- دستگاه اسپکترو فوتومتر Pharmacia مدل II Novaspec
- اتو Laboven
- ترازو با دقت ۰۰۱/۰ میلی گرم Mettler TOLEDO مدل ۳۰۳ PB
- پمپ خلاء
- دستگاه بسته بندی
- کپسول گاز ازت.
- آماده سازی نمونه ها
ابتدا از توده زرشک نمونه برداری و آزمایشات اولیه شامل : رطوبت ـ pH ـ درصد جذب (رنگ) و میزان آلودگی به کپک و مخمر از طریق شمارش قارچها بر روی آنها انجام پذیرفت. سپس محصول به منظور رفع آلودگی تحت فرآیند بلانچ قرار گرفته وبه سه بخش از لحاظ وزنی تقسیم وبه شرح زیر تیمار بندی می گردد:
- بسته بندی در کیسه های پلی آمید و در شرایط معمولی (atm.).
- بسته بندی در کیسه های پلی آمید حاوی گاز ازت (N2).
- بسته بندی در کیسه های پلی آمید و در شرایط خلاء(vaq.).
- اندازه گیری در صد رطوبت: در صد رطوبت با استفاده از روش۰۶٫ ۹۳۴ ارائه شده توسط AOAC اندازهگیری شد.
- اندازه گیری pH: با استفاده از روش۱۵ .۹۸۱رائه شده توسط AOAC اندازهگیری شد.
- اندازه گیری آنتوسیانین به روش تفاوت pH (افتراقی)
آنتوسیانینکل به روش تفاوت pH با استفاده از ۲ سیستم بافر: سدیماستات (۴/۰ مول، ۵/۴= pH ) و (بافر پتاسیمکلراید ۰۲۵/۰مول،۱= pH ) تعیین گردید. میزان جذب توسط دستگاه اسپکترو فوتومتر Pharmacia مدل II Novaspec در دو صول موج ۵۲۰ و ۷۰۰ نانومتر به شرح زیر محاسبه شد :
A=( Aλ vis max – A λ۷۰۰) pH= 1 _ ( Aλvis max – A λ۷۰۰) pH= 4/5
مقدار رنگدانه های آنتوسیانینی ، در نمونه اصلی با استفاده از فرمول زیر محاسبه می گردد:
*L) mg/liter ) = A* MW* DF* 1000/(ε) رنگدانه آنتوسیانینی
وزن مولکولی و ضریب جذب مولی آنتوسیانین (پلارگونیدین- ۳-گلوکوزید) به شرح زیر میباشد: ۲۲۴۰۰ε = جذب مولی ۲/۴۲۳MW= وزن مولکولی
-اندازه گیری میزان آلودگی
آزمون دیکلران گلیسیرین سلکتیو آگار
این آزمون با استفاده از محیط کشت تمایزی با فعالیت آبی کم، برای شناسایی قارچهای خشکیدوست در غذاهایی که رطوبت کم دارند طبق استاندارد ایزو ۱۶۰۰۰-۱۷:۲۰۰۸ انجاممیشوند. برای تهیۀ، ۷/۳۱ گرم از محیط کشت را به یک لیتر آب مقطر افزوده و سوسپانسیون ایجاد شده را به نقطهجوش میرسانیم. سپس ۲۲۰ گرم گلیسرول معادل۱۸۰ میلیلیتررا به سوسپانسیون افزوده و پس از یکنواختشدن محیط کشت را در ظروف مناسب توزیع میکنیم. در انتها ظروف را در اتوکلاو با دمای°C 121 به مدت ۱۰دقیقه سترون مینماییم. . پس از سترون کردن محیط ml1 از رقتهای تهیه شده داخل پلیتها بهطریق سطحی کشت داده شد. پلیتها بهمدت ۵ روز در دمای ۰C 25 گرمخانه نگذاری شدند. پس از مدت زمان طی شده ، نتایج بررسی و پس از انتخاب پلیتهای مناسب اقدام به شمارش و محاسبه میزان آلودگی نمونه ها گردید.
معرفي تيمارها : در اين تحقيق از طرح فاكتوريل در قالب بلوك كامل تصادفي (RCBD) بادو فاكتور استفاده شد.
- شرايط بسته بندي :
- بسته بندی در كيسه های پلي آميد و در شرايط معمولی(atm.)
- بسته بندی در كيسه های پلي آميد حاوي گاز ازت (N2)
- بسته بندی در كيسه های پلي آميد و در شرايط خلاء (vaq.)
- شرايط نگهداري :
دماي ۲±۲۰ درجه سانتي گراد
- زمان نگهداري:
c1: بعد از ۲ ماه
c2: بعد از ۴ ماه
c3: بعد از ۶ ماه
c4: بعد از ۸ ماه
c5: بعد از ۱۰ ماه
c6: بعد از ۱۲ ماه
نرم افزار مورد استفاده
تجزيه واريانس و مقايسه ميانگين ها با استفاده از نرم افزار MSTATC و مقايسه ميانگين ها به روش دانكن در سطح ۵% انجام گرفت. جهت رسم نمودارها از نرم افزار Microsoft Exel استفاده شد .
ارزيابی محیط بسته بندی بر خواص کیفی زرشک
نتايج مقایسه میانگین اثر بسته بندی بر میزان آنتوسیانین- ارزیابی حسی : رنگ، طعم و خصوصيات ظاهری و مقايسه ميانگين بين تيمارها به ترتيب در جدول زیرآورده شده است.
– میزان آنتوسيانين
بر اساس اين اندازه گيري بين تيمارها از نظر اين صفت اختلاف معنی دار وجود دارد. تيمار بسته بندي با گاز ازت بيشترين درصد جذب را دارا بوده است. ترتيب قرار گرفتن تيمارها در نمودار شماره ۱ نشان داده شده است.
A: ازت
B: خلا
C: معمولی
– رنگ (تست پانل)
اندازه گيري كيفيت رنگ در تيمار هاي بسته بندي وجود اختلاف معني داري را بين آنها نشان مي دهد . بر اساس نتايج مقايسه ميانگين ها (نمودار شمارۀ ۲) ترتيب قرار گرفتن تيمارها عبارتست از تيمار ازت، خلاء و معمولي.
A: ازت
B: خلا
C: معمولی
نتايج حاصله از اندازهگيري تغييرات طعم زرشک بسته بندی شده وجود اختلاف معنيداري را نشان مي دهد، بر اساس (نمودار ۳) ترتيب قرار گرفتن نمونه ها عبارتست از ازت، خلاء و معمولي.
A: ازت
B: خلا
C: معمولی
خصوصيات ظاهري (تست پانل)
نتایج ارزيابيخصوصيات ظاهري نيز وجود اختلاف معنيداري را بین تیمارها نشان مي دهد، بر اساس (نمودار ۴) ترتيب قرار گرفتن تيمار ها عبارتست از ازت، خلاء و معمولي.
A: ازت
B: خلا
C: معمولی
آلودگی میکروبی
با توجه به اینکه نمونه های زرشک از منطقه خریداری و قبل از بسته بندی فرآیند شستشو بر روی آنها انجام گرفته بود، آلودگی میکروبی بسیار کمتر از نمونههای موجود در بازار بود. نتایج وجود اختلاف معنی داری را بین تیمارهای زمان و همچنین بسته بندی نشان میدهد. کمترین آلودگی به تیمار بسته بندی در گاز ازت و زمان صفر و بیشترین آلودگی به تیماربسته بندی معمولی و زمان شش ماه تعلق داشت. همچنین در تمامی نمونه ها، آلودگی به کپک و مخمر کمتر از حد استاندارد ( حد مجاز در آزمون کپک² ۵*۱۰ ) می باشد.
قیمت زرشک بسته بندی شده
در بالا به طور مفصل یک تحقیق علمی درمورد روشهای بسته بندی زرشک را شرح دادیم. در فرایند بسته بندی یک سری هزینه های جدید همچون هزینه های دستگاه و کارخانه، مالیات، هزینه های حمل و نقل و کارگر و هزینه های بسته بندی و واسطه های جدید اضافه می شود که باعث بالا رفتن قیمت نهایی محصول در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها می شود. به طوریکه حتی تفاوت قیمت زرشک براه هر کیلو زرشک فله و زرشک بسته بندی شذه به ۴ برابر و حتی ۵ برابر نیز می رسد. از این رو بسیاری از صاحبان کسب و کار هایی که مصرف بالای زرشک دارند، خرید عمده زرشک را به صورت فله ای و کارتن شده انجام می دهند تا در هزینه های جاری خود صرفه جویی کنند. بسیاری از خانواده ها نیز با مراجعه به بازار های عمده فروشی در تهران و سایر شهرها ترجیح می دهند که زرشک فله بخرند. چرا که قیمت زرشک فله حتی برای خرید کم و خانگی بسیار بسیار پایین تر از قیمت زرشک بسته بندی شده است. فروش زرشک بسته بندی شده در همه فروشگاه های سنتی و آنلاین مواد غذایی قابل انجام است.